Een perfecte dag op Curaçao

Een perfecte dag op Curaçao

Omdat ik mezelf nooit echt schaarde tussen de ‘strandvakantiegangers’ had ik nooit verwacht dat ik Curaçao zó ontzettend leuk zou vinden. En relaxt. En mooi. Ik hou van Curaçao. There, I said it. Dus in 2019 staat er weer een tripje Curacao op de planning! En als ik er ben ziet mijn ideale dag er zo uit:

1. NUMBER 10 – ontbijt met koffie en taartjes
Ik heb de opening nèt gemist toen ik in september voor Francesca Kookt op Curaçao was, en word hier bijna dagelijks aan herinnerd door de meest heerlijke foto’s op instagram. Dit is de go-to voor een goed begin van je dag met heerlijke koffie en taartjes.

foto’s van number 10 Curaçao

2. ZWEMMEN
Iedereen die me een beetje kent weet dat ik ab-so-luut geen held ben in de zee. Sterker nog, ik ben wel eens met een noodgang terug gezwommen naar het strand omdat ik mijn schaduw aanzag voor een haai. Maar op Curacao ben ik het water bijna niet uit te slaan. Het water is zo helder en er is zoveel te zien! Playa Lagun is bijvoorbeeld zo’n heerlijk strandje, of ga naar Playa Piscado als je graag tussen de schildpadden zwemt.

3. LUNCH BIJ PURUNCHI OF MARSHE BIEU
Ik kan niet kiezen, sorry! Naar Purunchi ga je als de lekkerste gebakken (gefrituurde) vis wilt eten in een piepklein vissersrestaurantje waar de verse vis voor je neus wordt schoongemaakt.

In Marshe Bieu, oftewel de oude markt, zijn 6 verschillende keukens met elk zijn eigen menukaart. Overall eet je hier heerlijke stoofpotten of andere lokale lekkernijen. Voel je vrij om eventjes de menukaarten te bekijken of schuif gewoon ergens aan. Je gaat er sowieso heerlijk eten!

 

4. BBQ EN VOETJES VAN DE VLOER BIJ WILLIWOOD 
Op Curacao kom je op elke straathoek een snèk tegen. Dit is een supermarkt(je) en een kroeg tegelijk. Ze zien er alleen niet allemaal even gezellig uit dus je moet er wel bij aan durven sluiten. Williwood was voorheen ook zo’n typische snèk maar nu kan je er elke zondag genieten van de barbecue kunsten van buurman Bas. Met een bandje, een fris biertje en een prachtige zonsondergang erbij.

  

5. PRETTY PICTURES PLEASE
Curaçao is mega fotogeniek door alle felle kleuren, oneindig veel blauw en prachtige mensen. Maak die foto’s! Je hebt ze nodig, als je net zoals ik thuis op de bank zit met de regen tegen de ruiten, en even wilt wegdromen naar Dushi Curaçao..Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *