Toerist in eigen land – Zeeland

Toerist in eigen land – Zeeland

Ik kan me niet heugen dat ik ooit verder ben gereden dan Bergen Op Zoom, Zeeland ken ik eigenlijk vooral uit dat liedje van Blof. Ernstig. Ik weet het. Maar toen ik er laatst was voor Francesca Kookt, en met de zon op m’n bol en de wind in mijn haren met Oestour over enorme bergen oesters liep, wist ik dat Zeeland een blijvertje zou zijn. En als je dus net als ik motivatie nodig hebt om eens in je auto te stappen en die kant op te rijden, dan zijn dit vier absolute toppers.

Crusio – Bergen op Zoom
Dit is een klein beetje smokkelen misschien, maar tenzij je een eilandentour gaat rijden, kom je hier zo’n beetje langs. En dan moet je hier wel even stoppen.

Crusio maakt namelijk verschrikkelijk lekker dagvers ijs (banaan & snickers bijvoorbeeld!) maar ook taarten om je vingers bij af te likken. De vrolijke barista’s zetten graag een espresso of filterkoffie voor je.

Meer van de thee? Zit je ook goed! Kiona reist de hele wereld over om thee te importeren, elk seizoen opnieuw. Want: nieuwe oogst = nieuwe smaakprofielen!


Oestour – Goesse Sas 

Voor alle beginners raad ik aan om een leerzame en super gezellige Oestour van Sonja mee te pakken. Op Francesca Kookt lees je hoe ik het heb gehad, spoiler alert: fan-tast-tisch!

Ben je wat meer ervaren dan duik je natuurlijk beladen met een emmer zelf die oesterbanken op. Check hier waar je mag plukken en vergeet niet het getij goed in de gaten te houden voor je in de auto stapt.

Je kan per dag, per persoon 10kg wilde Creuses plukken in het oesterseizoen (september t/m april). Bewaar ze gekoeld en met iets zwaars erop zodat de schelpen dicht blijven zitten. Je kan ze dan nog prima een week bewaren!

    

Meliefste – Wolphaartsdijk
Voor een bijzondere lunch of diner rijd je vervolgens door naar Meliefste in de jachthaven van Wolphaartsdijk. Plaatjes van gerechten met alleen het beste uit de Zeeuwse omgeving. Eten bij Meliefste is een bijzonder lekkere ervaring!

Seafarm – Kamperland
Seafarm is een tarbot-, mesheften- en oesterkwekerij. Je kan een rondleiding reserveren door de kwekerij en aansluitend in het restaurant (terras!) eten. Of een schaal- en schelpdieren proeverij doen. Of op vrijdag aansluiten bij Lobster Friday, dit is inclusief rondleiding een hele kreeft a la plancha en een kop koffie te reserveren voor € 37.50 p.p.

 

 

Foto credits: Bo Blitz, Crusio, Meliefste & SeafarmGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *